Fældning & indtrækning af kirsebær med GRCS

Vi har været rigtig glade for at arbejde med vores GRCS, som vi fik hjem i løbet af efteråret, og arbejdet med henover vinteren.
– Jo mere vi arbejder med systemet, og bliver fortrolige med det, går det op for os hvor alsidigt det er, og vi finder hele tiden nye måder at bruge det på.

For at I også kan få en idé om, hvad det kan, har vi lavet en lille video.

På videoen ser I, hvordan vi har bruger systemet til indtrækning af et kirsebærtræ, der hælder kraftigt udover vejen. Uden GRCS havde det været nødvendigt at “klatre træet ned” – dvs. skære det ned i mindre stykker der efterfølgende nedfires forsigtigt.
– Med andre ord kan vi på den måde klare en opgave, der normalt ville tage 3 timer, på kun 2 timer.

Hvad er et GRCS

GRCS er den forkortede og mere mundrette version af “Good Rigging Control System”. Systemet er udviklet i 1998 af Greg Good, og har aldrig før været tilgængeligt i Danmark.

Ved at bruge GRCS kan vi med få midler styre, løfte og indtrække selv meget store stammer og grene. På den måde undgår vi at skulle ind med lift eller kran – maskiner der ellers i mange tilfælde ødelægger haven og kan gøre opgaven dyrere.

Er du interesseret i at læse mere om GRCS, så den officielle hjemmeside et godt sted at starte: GRCS – Good Riggin Control System.

Vi glæder os til at høre jeres feedback. 🙂

– Martin & Kaare