Træer kan være farlige for dine dyr

dyr

Mange hunde og katte ejere er beviste om, hvad deres dyr spiser, hvor meget motion de får, og mængden af ​​socialisering de har brug for.

Det er dog ikke alle der ved hvad der er i deres egen baghave, inklusive træer der kan være giftige for deres pelsklædte venner.

Tag et nærmere kig på denne liste over træer, der kan være til skade for din hund, kat eller hest.

Egetræ – Giftig element: garvesyre.

Dette kommer for mange som en overraskelse, specielt når det gælder et så almindeligt og allestedsnærværende træ.

Men dine kæledyr kan blive skadet, hvis de  spiser agern fra Egetræer.

– Heste er mest tilbøjelige til at spise agern ,og det kan udsætte dem for alvorlig gastroint
estinal irritation, depression og nyreskader.

– Hunde og katte, er mere tilbøjelige til at spise små mængder af agern, men de kan opleve mild til moderat gastrointestinale gener, som kan omfatte opkastning, diarré og mavesmerter. Men der er også mulighed for mekanisk irritation (fra de skarpe fragmenterede stykker fra Agern skalden) og forstoppelse er også en mulighed, men så skal en stor mængde Agern være indtaget og endt i mavetarmkanalen.

Kirsebær, abrikos, fersken og blomme træer. Giftig element: gallotannin eller cyanogene glycosider.

Stænglerne, blade, frø af visse arter indeholder cyanid, særligt giftige i fasen/tiden hvor bladene visner. Både kviste og blade af kirsebærtræer kan være dødelig for hunde og katte, hvis de spises, og hos hunde, katte og heste, tegn på forgiftning: rød hævet slimhinder/tandkød, udvidede pupiller, vejrtrækningsbesvær/pustende og chok.

Rød ahorn . Giftig element:

Ved indtagelse af en hund, kat eller hest, vil den røde ahorns blade forringe de røde blodlegemers funktion og kan derved forårsage mavesmerter, ændring i urinens farve, mørke øjne og mund/slimhinder.

– hund:  (betændt/inflamation/hævet pote), manglende appetit, og sløvhed.

– Heste: Den røde ahorn træ kan være dødbringende især
or heste. Hvis du har røde ahorn på din ejendom, skal du enten få dem fjernet af en professionel eller gøre det umuligt for dine kæledyr/husdyr at nå træerne og deres blade.

Sort valnød. Giftig element: potentiel skimmelsvamp.

Giftig for heste og hunde, men alligevel ikke giftigt for katte, faren ved dette træ er,skimmelsvampen der kan vokse på nøderne fra træet.

Denne svamp kan føre til:
mild-til moderat depression, anoreksi, væske oprustning i benene, forfangenhed, øget hjertefrekvens og respirationsfrekvens, forhøjet kropstemperatur, og mild kolik

Taks. Giftig element: Taxol

nåle og frø – er meget giftige også for mennesker. Heste bliver syge, bare de spiser nogle få nåle. De dør øjeblikkeligt, hvis de spiser mere end 500 gram.

For at hjælpe med at holde dine kæledyr og husdyr sikre og sunde, er det en god ide blot at fjerne de giftige træer fra din ejendom.

Du er altid velkommen til at kontakte Byens Træpleje ApS for råd og vejledning, når det gælder træer på din ejendom.

Det er vigtigt for os at yden den nyeste, og bedste rådgivning inden for vores område, så vi finder den bedst mulige løsning til dine træer.

 

 

horse-cat